lauantai 29. kesäkuuta 2019

Hukka 18 viikkoa

Hukalla tuli eilen 18 viikkoa ikää täyteen. Hampaiden vaihto on parhaillaan käynnissä, edestä on nyt kaikki maitohampaat lähteneet, pysyviä väliposkihampaita on puhjennut ja kulmuritkin alkavat jo kohta pilkistää ikenen alta. Kaksiosaisen etuhampaan tilalle näyttää tulevan normaali pysyvä hammas.Turkki alkaa olla melkein kokonaan vaihtunut aikuiskarvaan, vain otsassa ja kyljissä on hieman pentukarvaa jäljellä.

Hukka 18 viikkoa, 47,5cm ja 11,5kg

Tällä viikolla ollaan Hukan kanssa panostettu leikkiin ja kropanhallintatemppuihin. Käytiin keskiviikkona treenaamassa läheisellä hiekkakentällä tokoa ja Hukan kanssa tehtiin juoksuleikkejä. Juoksin itse täysillä lelu kädessä ja Hukka sai jahdata lelua, ja kun laittoi leikkiin kunnolla draivia, sai lelun kiinni. Innostui heti tämän tyylisestä leikistä ja juoksee niin kovaa, etten enää pääse sitä karkuun. Tehtiin myös vauhtinoutoa, josta palkkasin juoksuleikillä. Kiertoa tehtiin myös, sitä tekee edelleen aika rauhallisessa mielentilassa vaikka onkin jo hyvin hoksannut idean. Torstaina Fisun aksatreenien yhteydessä tehtiin lisää juoksuleikkiä ja lisäksi kokeiltiin nyt ekaa kertaa hypyn tarjoamista naksuttelemalla. Rima oli 15cm ja tehtiin hyvin maltillinen määrä toistoja - vain juuri sen verran että Hukka alkoi hoksaamaan jutun idean. Siihen ei montaa minuuttia mennyt.

Tänään Fisun aksakisojen yhteydessä puuhailtiin lisää pentuaksaa. Tehtiin hypyn tarjoamista nyt niin, että kävelin hypyn vierellä ja aina kun Hukka tarjosi hyppyä, heitin sille namin. Tajusi ihan tosi nopeasti jutun idean. Lisäksi naksuteltiin putkea, alkuun ihan vaan putkeen katsomisesta ja sen luo hakeutumisesta, ja sitten naminheitoilla eli heitin putken sisään namin ja Hukka meni perään. Pari kertaa tuli jo suoran putken läpi. Käytiin myös tutustumassa matalaan pentupuomiin ja madallettuun aa-esteeseen, naksuttelin siitä kun Hukka hakeutui esteelle ja käveli siinä. Aksakisoissakin Hukka oli taas tosi reipas, hallissa sisällä tungoksessa se on rento, ei ihmettele koirien haukuntaa tai kuulutuksia, eikä kiihdy vaikka radalla koirat menevät täysillä ja karjuvat mennessään. Sosiaalinen se kyllä on, menee varsin häikäilemättä tervehtimään vieraita ihmisiä ja nuolee naamaa.

Tänään treffattiin myös Hukan serkkua Easya. Easy on Mion siskon Dinin pentu, Hukkaa vajaa 2kk vanhempi uros. Pojilla löytyi heti yhteiset leikit, saivat touhuta vapaana metsässä ja hiekkarannalla. Easy oli melkein saman kokoinen kuin Hukka, ehkä sentin tai korkeintaan kaksi korkeampi ja puolisen kiloa painavampi. Jätti-Hukka ja mini-Easy :D



Fisun aksakisat tänään oli iso pettymys. Neljä starttia Ojangossa, ulkomaiset tuomarit kaikilla radoilla. Radat oli ihan tosi kivoja ja vauhdikkaita, ei mitään helppoja mutta aivan tehtävissä. Yhtään nollaa ei kuitenkaan onnistuttu tekemään ja SM-kisoihin pääsy alkaa näyttämään heikolta :( Ennen kaikkea harmittaa se, että ohjasin kolme todella hyvää rataa, mutta kaikilla tuli jotain tylsiä pikkuvirheitä, joille en vaan mahda oikein mitään. 60cm rimat ei vaan nyt pysy, kolmella radalla tuli rimoja. Ainoallla radalla, jolla rimat pysyi, Fisu jätti kepit kesken. Vikalla radalla rimatiputuksen jälkeen tunnelma lässähti ja kun teki vielä päälle huonon aankin, niin otettiin HYL ja tehtiin aa uusiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti