perjantai 7. kesäkuuta 2019

Hukka 15 viikkoa

Hukalla jalat senkun venyy ja kehitys etenee. Pian se on jo neljä kuukautta! Eilen siltä lähti ensimmäinen hammas, ja heti tänään jo seuraava. Mielenkiinnolla odotan yläetuhampaiden vaihtumista, jotta selviää, tuleeko tuplahampaan paikalle samanlainen pysyvä hammas vai normaalin kruunun omaava etuhammas.



Eilen puuhasteltiin Ojangossa ja matkalla sinne. Käytiin ensin Jakomäessä metsälenkillä ja Hukka teki ensimmäiset "jälkensä". Päätin kokeilla Hukan kanssa jäljen opettamista niin, että en laita sille lainkaan ruokaa jäljelle vaan opetan suoraan kepit. Kepeillä ollaan leikitty metsässä ja olen viskonut niitä tallatulle alueelle, jotta Hukka yhdistäisi ihmiseltä haisevat kepit ihmiseltä haisevaan maahan. Koska nämä "keppiruudut" sujuvat jo hyvin, kokeiltiin nyt enää keppijälkeä. Jätin Hukan odottamaan, kävin tallomassa ehkä 5-10m mittaisen jäljen ja laitoin siihen yhden kepin Hukan nähden, palasin samaa reittiä takaisin ja päästin Hukan vapaaksi. Tein näitä samanlaisia harjoituksia kaksi, ja molemmilla kerroilla Hukka lähti heti etsimään keppiä nenällä ja löysi sen hetkessä. Nyt palkkasin myös kepeistä ensimmäistä kertaa, eli kun nosti kepin, palkkasin namilla ja heiteltiin keppiä. Aiemmin Hukka on saanut vain leikkiä kepillä, pureskella sitä ja vaihtaa sen toiseen keppiin.

Ojangossa leikittiin ensin vähän leluilla. Kahden lelun leikki ei nyt taas toimi, vaikka hetkellisesti näytti jo lupaavalta. Hukka ei vaihda lelua, vaikka olisi kaksi samanlaista. Sen sijaan taistelu on nyt parantunut hurjasti, kun ostin sille kivan pro-dogin karvalelun. Sen kanssa vetää jo aika pontevasti, ja irtoaa hyvin kuolleelle lelulle. Tehtiin leikin varjossa pari kertaa yksittäinen agilityhyppy rima maassa, niin että heitin lelun hypyn yli ja päästin Hukan lelulle. Hienosti meni, ei yrittänyt kiertää. Treenattiin myös ekaa kertaa vieraassa paikassa kosketusalustaa namiautomaatin kanssa. Koska kosketusalustalle en ole oikein saanut haluamaani kosketusta ihan puhtaasti naksuttelemalla, kokeilin nyt niin, että laitoin alustan pienelle korokkeelle (putken painon päälle), jotta Hukka joutuu hyppäämään alustalle ja siitä alas. Näin saatiinkin tosi paljon parempia osumia, jatketaan ehdottomasti tätä.

Tänään treffatiin Tiian kanssa ja käytiin ampumassa Viilarintiellä. Tai no, ei tarvinnutkaan itse ampua, kun kentällä oli pelastuskoirakokeen tottisosuus johon sisältyi ampumista. Hukka söi ruokaansa paukkujen aikana, oltiin nyt selvästi lähempänä ampujaa kuin aiemmin. Ei pienintäkään reaktiota :) Leikittiin myös leluilla, otettiin pari luoksetuloa ja tehtiin vähän sivulletuloa. Luoksetuloissa kokeilin nyt palkata ekaa kertaa lelulla. Eka sujui hyvin, fokusoi hienosti leluun. Tokalla tuli ensin antamaan mulle pusun ja sitten vasta hyökkäsi leluun :D Voi pikkumuru! "Tottiksen" jälkeen käytiin ottamassa yksi hajuhaku metsässä. Ilma seisoi eikä liikkunut yhtään, ja nyt Hukka ei saanut oikein hajua millään. Kierrettiin pitkään Tiian lähellä ja Hukka taisi jo vähän unohtaa, mitä oltiin tekemässä, kun Tiian bongatessaan haukahti kerran. Kokeilin nyt ekaa kertaa niin, että en päästänyt heti hajun saadessa vaan kävelin viereen ja lähetin "ukko" käskyllä. Lähti epävarmasti, mutta lähti kuitenkin ja sai palkan, eli ehkä ensi kerralla tietää jo mitä lähetyksessä tapahtuu. Fisukin kuunteli parit paukut seuraamisen ohessa, eipä sekään niistä välittänyt.

Hukka 15 viikkoa, 44,5cm ja 9,6kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti