maanantai 10. kesäkuuta 2019

Helleaksaa, vesileikkejä ja lampaita

Lauantaina käytiin I-HAHin aksakisoissa Kivikossa. Ilma oli järkyttävän kuuma, jotain +27 astetta, ulkokenttä eikä oikein mitään varjoa missään. Kisat oli onneksi etuajassa ja pienet. Kaikilla radoilla tuomarina Petteri Kerminen. Kaikki radat oli ihan helppoja, ei oikeasti mitään vaikeita kohtia, todellakin taitojen puolesta oltaisiin osattu. Jotenkin kuitenkin helle verotti, ja tuntui, että ohjasin ihan huonosti kaikki radat. Ekalla radalla olin ihan tulostenkin valossa huono, takaakierrossa nimittäin tönäisin itse kädellä siivekettä ja rima tippui --> HYL. Fisu teki nollan... Keskimmäisellä radalla sisuunnuin ja tehtiin sellainen väkisin väännetty taistelunolla, joka ei tuntunut eikä varmasti näyttänytkään kovin hyvältä. Voitti kuitenkin sillä. Vikalla radalla valssasin muurin edessä ja jotenkin meinasin kompuroida omiin jalkoihini, ja Fisu kaatoi muurin. Äh, olisi meille se vika SM-nollakin kelvannut...

Koska kisapaikalla oli tosi kuuma, käytin Fisua läheisessä mutaisessa lammessa viilentymässä. Hukka ei vielä osaa mennä itse veteen viilentymään, mutta sekin oli selvästi kuumissaan, joten heitin sen pari kertaa lampeen. Sieltä se kapusi ylös eikä näyttänyt traumoja saavan, touhotti menemään ihan normaalisti. Lauantaina illalla käytiin Arabianrannassa katsomassa merta, jotta Hukka saisi vähän järkevämpiä kokemuksia vedestä kuin mutaiseen lätäkköön heittämisen. Alkuun Hukka vähän arasteli eikä tullut veteen ollenkaan. Menin itse kahlaamaan ja syöttelin sille pari namia rantavedessä niin että tassut kastuivat. Siitähän se sitten lähti... En muista että kukaan mun koirista olisi noin silminnähden riemastunut vedestä, Hukka loikki ja pärskytteli vettä etutassuillaan ja sai hirveitä hepuleita rantavedessä. Eiköhän se innostu uimisesta :D

Lauantaina illalla Hukka kuuli myös ensimmäisen kerran ukkosta. Kuulin itse jyrinän jo kauempaa, ja ehdin varautua. Laitoin Fisun ja Stepin oven taakse toiseen huoneeseen, ja mentiin Hukan kanssa parvekkeelle. Pahimman jyrinän aikana syöttelin sille nameja ja tehtiin pieniä namijuttuja. Hukka ei reagoinut ukkoseen mitenkään :) Yöllä ukkosti lisää, heräsin itse jyrinään, mutta Hukka veteli sikeitä eikä kuullut koko ukkosta. Toivottavasti jatkaa samaan malliin!

Sunnuntaina aamupäivällä käytiin Katin ja Pluton kanssa Sannalla paimentamassa pentujen kanssa. Lampaita oli 5kpl pienehkössä neliskanttisessa tarhassa. Hukka sai ensin katsella hetken Pluton treenejä aitauksen ulkopuolelta, seurasi kyllä varsin intensiivisesti lampaiden liikkeitä. Omalla vuorolla mentiin sitten liinassa. Hukka on ollut nyt joka kerta aina vaan hurjempi lampailla. Nytkin se kiskoi kauhealla höyryllä kohti lampaita, ja niiden liikkuessa pyrki sinkoamaan joko niiden eteen pysäyttämään tai suoraan kohti. Ei puhettakaan, että sitä uskaltaisi laskea irti. Muutamaan kertaan pääsi niin lähelle, että lauma hajosi, ja silloin tuli melkoinen hätä, alkoi huutamaan. Ainoastaan aidan ulkopuolelta katsellessa tuli pieniä pätkiä silmänkäyttöä ja meni itsenäisesti maahan tuijottelemaan. Veikkaan, että kohta joudun jättämään Hukan lammashommat tauolle odottelemaan, että jalat ja pää kasvavat sen verran, että Hukkaan voi alkaa laittamaan jo painetta ja varsinaisen koulutuksen voi aloittaa.

Iso paha susi-Hukka lampailla, kuvat Sanna Lehtoaro





Sunnuntaina illalla käytiin uudestaan rannalla, ja taas Hukka loiskutteli menemään rantavedessä. Uimaan se ei vielä lähde, mutta sen verran reippaasti menee vedessä, että uskoisin kyllä sen uivankin sitten, kun on hieman syvempi ranta. Rantareissulla tehtiin ohimennen pari jälkikeppitreeniä. Tehtiin niin, että Antti piti Hukkaa hihnassa ja kävin itse kävelemässä noin 10m jäljen, ja laitoin sinne yhden kepin. Sitten Hukka pääsi vapaana etsimään. Keppi löytyi varsin helposti, näitä treenejä on varmasti pakko kohta jo vaikeuttaa, kun ei näytä pahemmin edes tekevän töitä, kipittää vaan suoraan kepille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti