sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Rimoja Turussa ja Hukka 16 viikkoa

Viime maanantaina käytiin treenaamassa esineruutua Jakomäessä. Hukka pääsi nyt tokaa kertaa etsimään esineitä. Otettiin hajureagoinnilla kaksi etuesinettä. Ekalla esineellä Hukka sai jo kaukaa hajun, mutta tarkennettuaan hajun näytti ehkä hivenen pettyneeltä, oli ehkä kuvitellut löytävänsä maalimiehen. Otti kuitenkin esineen suuhun, ja palkkasin ruokapurkilla. Toisella meni jo paremmin, otti reippaammin esineen kun tiesi mitä odottaa. Fisu teki neljä esinettä, joista kolme se nosti hienosti mutta neljäs (takaesine, pieni kankainen tarranauha) ei meinannut millään löytyä, ei saanut hajua. Käytiin ottamassa hajuhaku esineestä, sillä löytyi hyvin.

Tässä muutama ihana Tiian ottama kuva viime viikolta meidän lähimaastojen kukkaloistosta <3







Keskiviikko oli ensimmäinen päivä, jolloin Hukka oli tuhonnut yksin ollessaan. Se oli nimittäin onnistunut repimään aitauksensa pohjana olevaan muovimattoon noin puolen metrin reiän! Oli vissiin ollut tylsä päivä yksin kotona... Keskiviikkona illalla käytiin sitten varta vasten Hukan kanssa sosiaalistumassa ja ihmettelemässä maailman menoa, jotta lapsikala saa uusia kokemuksia ja väsyy mukavasti. Käytiin Helsinki-päivän konsertissa Kaisaniemen puistossa kuuntelemassa musiikkia ja ihmettelemässä melua ja ihmispaljoutta. Hukka oli keskustassa aivan super-reipas, ei jännittänyt yhtään mitään eikä ihmetellyt kovia ääniäkään.

Perjantaina käytiin illalla töiden jälkeen Turussa juoksemassa Fisun kanssa yksi agilityrata. Karsintoihin olisi ollut kiva päästä, mutta eihän meillä osallistumisoikeutta ollut Fisun mammaloman takia, eikä sitä irronnut myöskään perjantain radalta. Rata oli vauhdikas ja periaatteessa ihan hauska, mutta tiesin jo etukäteen että kepeille en Fisua tule saamaan, emme ole ehtineet treenata nyt tekniikkaosaamista oikeastaan yhtään mammaloman jälkeen ja jyrkkä avokulma suorasta putkesta ei ole muutenkaan Fisun vahvuus. Ja olin aivan oikeassa, kolmosväliin meni vaikka miten yritin ohjata. Fisu yllätti roiskimalla radalla keppivirheen lisäksi kaksi rimaa aivan epätyypillisissä kohdissa, eli ihan vaan loivissa käännöksissä. Rimat oli 60cm eli korkeampia, kuin mitä nyt lähiaikoina on ollut kisoissa. Ilmeisesti ei vielä riitä ponnistusvoima eikä kropanhallinta 60cm rimoille.

Hukalla tuli myös perjantaina 16vko ikää täyteen. Kasvu vaikuttaa nyt hieman jo tasaantuneen, korkeutta on tullut nyt enää 1cm viikossa kun parhaimmillaan (pahimmillaan) siinä 3kk tienoilla tuli 2,5cm viikossa. Hukka näyttää melkoiselta hämähäkiltä, pitkät ja ohuet jalat ja pieni vartalo. Korvat vaihtavat asentoa päivittäin, enimmäkseen vasen on puolipysty kuten Fisulla ja oikea sivulärpäkkeenä. Hukka on alkanut vaihtamaan turkkiaan aikuiskarvaan, selän päällä on jo selkeä vyöhyke karkeampaa ja tummempaa karvaa ja kyljissä ja päälaella vielä pentukarvaa. Hukalle näkyy tulevan samanlainen kirjava, liukuvärjätty turkki kuin Fisulla, yksittäisissä karvoissa on tyvi vaaleampi ja kärki tummempi. Hampaita Hukalta on nyt lähtenyt 4kpl, ja kaksi heiluu siihen malliin, että putoavat ihan kohta. Hukka on edelleen aika hoikka, joten lisäsin sille nyt ruokamäärää. 7-8 viikon ikäisenä se söi 2dl päivässä, sitten jonnekin 13 viikon ikään asti se söi noin 3dl päivässä, 12 viikosta eteenpäin 3,5dl ja nyt 4dl.

Hukka 16 viikkoa, 10,2kg ja 45,5cm


Lauantaina käytiin testailemassa Antin uutta objektiivia ja Hukka sai samalla harjoitella tärkeitä taitoja, eli paikalla odottamista ja kuvattavana olemista, sekä leikkimistä. Hienosti pikkupoika suoriutui tehtävistään :D







Tänään käytiin aamupäivällä Kallahdessa uimassa. Hukkakin kävi nyt ekaa kertaa uimassa pienen lenkin - ihan itse, ei tarvinnut heittää keppiä tai houkutella nameilla :) Eiköhän se siitä innostu! Iltapäivällä treffattiin Viilarintiellä Hukan ikätoveria, bc-pentu Lucaa pentutottiksen, ampumisen ja haku"pistojen" merkeissä. Hukka ei reagoinut ampumiseen mitenkään, olen nyt syötellyt sille namia kun ammutaan. Leikittiin myös vähän lelulla, tehtiin noutokapulan nostoja, ekat vauhtinoudot, kiertoa ja luoksetuloa. Noutojuttuja ollaan tehty pääasiassa sisällä, vähän tekee varovaisemmin ulkona. Vauhtinoudossa epäröi hieman kapulan nostossa, mutta ratkoo kuitenkin tilanteen itse ja lähtee palauttamaan, ja vaihtaa leluun! Tämä suhteen näyttää siltä, että päästään helpommalla kuin äitikalan kanssa. Kiertoa tarjoaa jo aika kivasti pidemmältä matkalta. Luoksetulossa pinkoo kovaa ja ottaa palkaksi lelun. Hakujutut sujuu kuin vanhalta tekijältä, otettiin kaksi tuulireagointia niin, että Hukka oli kiinni, ja kun sai hajun, hinauduin itse sen viereen ja lähetin. Vähän alkaisi jo polttelemaan päästä oikeisiin hakutreeneihin ja lähteä opettamaan pistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti