sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Hukka 10 viikkoa ja renkaan leiri

Viime torstaina Hukka oli ensimmäistä kertaa mun koko työpäivän yksin kotona. Tarkoitus oli käydä ruokatauolla käyttämässä sitä pissalla, mutta en työkiireiltä ehtinyt, ja pentuparka oli 8,5h yksin kotona. Olin aivan satavarma, että kotona vastassa olisi pissaisia ja kakkaisia sanomalehtiä tuhanneksi palaksi silputtuna, mutta ei, Hukka ei ollut pissinyt, kakkinyt eikä edes silpunnut lehtiä! Uskomaton pentu. Hirveä pissahätä sillä kyllä oli, kun sitten lopulta pääsi pihalle. Illalla treffattiin Luukissa Hukan veli Monni, koitettiin käydä vähän pentupainimassa. Ulkona satoi ja oli tosi kylmä, ja molemmat pojat oli ihan surkeita palelevia pikkuotuksia eikä edes leikki kiinnostanut. Luukista nappasin Monnin isoveljen Neon matkaan, ja mentiin Ojankoon aksaamaan. Koska mulla on jo Fisulle treenipaikka, mutta Fisu ei ole treenikunnossa, tein Neon kanssa. Neo kulki ihan mainiosti, mitä nyt vähän epäröi omituisen näköisellä renkaalla ja kiersi sitä aluksi useampaan kertaan, ja rimoja tiputteli useampia.

Fisu on treenannut hyppytekniikkaa nyt pentuloman jälkeen kaksi kertaa, viime viikolla kerran ja tällä viikolla kerran. Viime viikolla tehtiin vain perussarjaa neljällä hypyllä, kaksi toistoa molemmin puolin. Tällä viikolla tehtiin ensin perussarjaa kaksi toistoa, ja sitten korkeuden arviointia niin, että vika rima oli 40cm, 45cm, 50cm ja 40cm. Fisu hyppää tosi kauniisti, siinä en näe kyllä mitään eroa aiempaan nähden. Ei mitään epäröintiä ponnistuspaikassa, ei ylimääräisiä askeleita minnekään, kauniisti ojentaa jalat taakse ja pyöristää selän.

Hukka kävi torstaina myös Ojangossa tutustumassa uudestaan. Otin sen mukaan rataantutustumiseen, ja siellä se rallatteli onnellisena pitkin kenttää, kävi välillä kerjäämässä huomiota treenikavereilta ja juoksi milloin kenenkin lahkeiden perässä. Katseltiin kentän laidalla muiden treenejä, borderterriereiden kanssa Hukka olisi oikein hyvää pataa, mutta Oodi-vesikoiran matalampi, kova haukku pelotti ihan selvästi. Palautui kuitenkin heti, kun haukku loppui, ja leikittiin hallissa narupallolla. Leikki tosi keskittyneesti ja hyvin, ja namikättä seuraa intensiivisesti.

Tässä pari Claudian ottamaa ihanaa kuvaa söpöstä pikku-Hukasta <3




Perjantaina pakattiin kyytiin Hukka, Fisu ja Neo, ja lähdettiin kohti Loviisaa ja valmennusrenkaan leiriä. Pysähdyttiin matkalla treffaamaan Hukan puoliveljeä, Mion norjantuonti-poikaa Lemmyä. Reilusti Hukkaa isompi ja rajumpi Lemmy sekä Lemmyn omistajan vanhempi koira Jack ja ala-asteikäiset lapset olivat kaikki Hukan mielestä huippukivoja. Melkoiset painit siitä tulikin, kun Hukka ja Lemmy riehuivat menemään. Lemmy vaikutti tosi kivalta ja tasapainoiselta nuorelta viikarilta, saapa nähdä tuleeko Hukasta samanlainen kunhan tuosta kasvaa. Porvoosta jatkettiin Loviisaan, ja siellä Hukka jatkoi paineja omien sisarustensa kanssa. Perjantaina paikalla oli jo Trendi ja Monni, ja leikki maistui kaikille tällä kertaa erittäin hyvin.

Lauantaina treenit alkoivat paikkistreeneillä. Fisu ei ole tehnyt yhtään paikallaoloa PM-kisojen jälkeen, joten ei todellakaan tehty mitään kisamaista, vaan kävin palkkaamassa ja kehumassa Fisua, ja otettiin maahanmeno ja luoksetulo pariin kertaan. Fisu oli tosi hyvä, ei mokannut kertaakaan ja maahanmenot oli ripeitä. Sitten treenattiin porukalla omia juttuja häiriössä. Tein Fisulle pientä ja simppeliä erottelutreeniä, ensin kierto-kapula erottelua, sitten ruutu-kierto erottelua. Kiertomerkin ja kapulan kanssa Fisu oli tosi hyvä, olisko kerran yrittänyt juosta kapulan ohi merkille, vaikka olivat ihan lähekkäin ja lähetin Fisua ilman mitään virittelyä. Ruutu ja kierto olikin vaikeampi pari, siinä mokasi useamman kerran niin, että meni ruutuun vaikka piti kiertää. Tehtiin myös pari eteenmenoa, niissä meni hyvin suoraan, mutta vähän alkoi himmailemaan just ennen sitä 10m kohtaa.

Iltapäivällä treenattiin lisää omatoimisesti. Aloitettiin ohjatulla, tehtiin liikkuroituna ja niin, että pallo oli merkin takana. Vasen puoli oli hankala, ei selvästikään oikein muista tarkalleen sitä kulmaa, jossa merkiltä kapulalle pitäisi lähteä. Lähti hortoilemaan liikaa vasemmalle, eikä löytänyt kapulaa. Teki useamman kerran saman virheen. Oikea puoli sujui ongelmitta. Myös merkille meno, ja ylipäätään liikkeiden alut ovat vähän unohtuneet, ei muista tarjota kontkia vaan jää katselemaan "telkkaria". Tätä pitää muistaa treenata liikkurin kanssa. Sitten tunnaria, tehtiin alkuun ihan vaan tuttua naminheittelytreeniä, siinä oli superhyvä. Sitten kerran yksi kokonainen liikkuroituna, mutta niin, että heitin alkuun yhden namin maahan ja lähetin suoraan siitä. Toi oman eikä koskenut vääriin, mutta oli selvästi hätäisempi haistelussa kuin namiheittotreeneissä ilman liikkuria. Yritti myös tuoda kapulan eteen. Loppuun kiertohässäkän alkua ja stopista lähtöä, en päästänyt kertaakaan juoksemaan vaan palkkailin vaan maltista. Nyki ja oli jonkun verran kireänä, mutta ei karannut tai tehnyt muutakaan ihan urpoa.

Tänään aamulla tehtiin kisamainen setti. Ensin paikkikset, joissa Fisu oli melkein rivin oikeassa reunassa. Istui tosi hyvin, ja oli kivan aktiivisen näköinen kun tuli maahanmenot, mutta harmillisesti parille aiemmalle koiralle tuli maahanmenoissa säätöä ja ohjaajat joutuivat käymään korjailemassa, niin Fisu meni vähän sellaiseen sulkeutuneeseen tilaan eikä ottanut ekaa maahan-käskyä. Yksilöliikkeet tehtiin kehässä, jossa ohjattu ja ruutu oli diagonaalissa. Omassa setissä tehtiin zeta, ohjattu, luoksari ja ruutu. Zetassa istuminen oli vähän hidas, muuten ok liike. Ohjatussa hyvä merkki, kapulalle (oikea) meni aika hortoillen kun lähti nytkin liian voimakkaasti sivuun etsimään kapulaa, mutta löysi kuitenkin ilman apuja. Luoksarin jätössä ei mennyt kunnolla maahan, toinen kyynärpää jäi ilmaan, mutta korjasi itse ennen kun ehdin sanomaan mitään. Stoppi oli ihan ok pohjaan nähden, maahanmenoa en uskaltanut tehdä huonolla pohjalla. Ruudun eteenmeno oli tosi hieno, oli lähdössä vasemmalle vähän vinoon mutta käskystä korjasi suunnan ja lähtikin suoraan. Ruutuun pinkoi kovaa ja näytti siltä, että löysi ruudun, mutta menikin ehkä metrin päähän ruudun oikealle puolelle ruudun viereen seisomaan. Ei tajunnut oikein korjatakaan, eli ei sitten kuitenkaan tainnut hahmottaa. Muistelen, että Fisu on tehnyt ihan saman joskus ennenkin tuolla kentällä ja punaisella ruudulla, joten olisko joku hahmotusongelma tuohon kenttään liittyen. Muuten en muista että olisi tuollaista tehnyt oikein ikinä.

Iltapäivällä Christan treenissä jatkettiin ohjattua. Tehtiin kaksi kertaa tavallinen, suora ohjattu, siinä ei mitään ongelmaa. Sitten kokeiltiin uudestaan diagonaalia, ja siinä sama virhe toistui. Lähtee liian voimakkaasti sivusuunnassa vinoon, ei löydä kapulaa. Näitä täytyy muistaa tehdä. Sitten tehtiin ruutu-kierto erottelua. Siinä oli nyt parempi kuin lauantaina, helpompaa erottelua ei mokannut ollenkaan, ja vasta kun kierto oli aivan ruudun ja seinän välissä, koitti tarjota ruutua. Loppuun tehtiin vielä vähän seuraamista, jossa Fisu on aika villinä. Askeltaa levottomasti, pompottaa etujalkoja, puskee vähän eteen ja paina ajoittain. Seuraamisessa täytyy nyt kiinnittää huomiota jo liikkeelle lähtöihin, ettei pääse niissä valahtamaan liian eteen. Vaikka virheitä tuli, niin Fisu tuntui kuitenkin kehässä kivalta molempina päivinä. Se oli rento ja keskittynyt, meni kovaa ja teki rehellisesti sen, mitä tällä hetkellä pystyy. Rutiinia siltä puuttuu ja teknistä osaamistakin pitää vahvistaa taas kovasti. Se on vähän pinkeänä liikkeiden aluissa, kun odotusarvoa on niin kovasti, mutta ei ole yhtään niin hurjana kuin mitä voisi olla.

Hukka oli oikein pätevä pieni leirieläin. Se oli mukana kentän reunalla ja hallissa sisällä, välillä käytiin kävelyllä joen rannassa ja ihmettelemässä puisia siltoja, joita risteili joen yli. Se pääsi tutustumaan useampaan aikuiseen koiraan sekä eri-ikäisiin pentuihin. Ainoa, jota Hukka vähän alkuun arasteli, oli haalaripukuinen Åke-pihakoira, joka selvästi oli epäilyttävä. Mikään muu tilanne, paikka tai ääni leirillä ei jännittänyt yhtään. Hallissa käytiin pariin kertaan leikkimässä ja tekemässä pieniä namijuttuja. Hukka leikki kivasti ja keskittyneesti vieraassa paikassa ja pystyi tekemään pientä "treeniä" aika isossakin häiriössä, kun kentällä yhtä aikaa oli pari muutakin koiraa. Isojen koirien treenejä katsottaessa Hukka osasi odotella rauhassa eikä mitenkään riehaantunut, vaikka muut juoksivat. Kaikki ihmiset olivat ihania ja taskut käytiin tarkasti haistelemassa läpi namien toivossa. Majatalossa sisällä Hukka odotteli ruokailujen ja saunomisen ajan vapaana huoneessani, eikä se sielläkään ollut mitään pahaa tehnyt, nukkui kerällä omalla fleecepeitollaan kun tulin.

Rento leiriläinen
Tänään leirillä saatiin Fisun pentujen ekat oikeat pentutreffit kasaan, kun kaikki pennut olivat paikalla. Pennut riekkuivat keskenään isolla niityllä ja voi miten niillä oli kivaa! Kaikki vaikuttivat reippailta ja kivoilta pennuilta, kukaan ei jäänyt toisten jalkoihin tai erottunut mitenkään erityisesti joukosta. Fisukin kävi moikkaamassa lapsiaan, mutta totesi varsin nopeasti, että ei todellakaan aio adoptoida niitä takaisin meille. Hukka on ainoa, jolle se ei murissut :D

Hukka täytti perjantaina 10 viikkoa. Viimeisen viikon aikana se on kasvanut aivan älyttömästi, vähän kyllä oikeasti hirvittää tuo kasvutahti. Jalat venyneet 2,5 senttiä ja painoa tullut 700g viikossa!

Hukka 10 viikkoa, 6,7kg ja 36cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti