keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Lauma kasassa

Maanantaina hain Fisunkin kotiin, eli nyt mulla on taas kolme koiraa puolen vuoden tauon jälkeen. Maanantaina käytiin Fisun haun yhteydessä Tiian kanssa lenkillä Pirkkolassa, Hukka pääsi treffaamaan Nova-tolleria. Alkuun vähän jännitti isompi ja innokas noutajapoika, mutta nopeasti Hukka tutustui ja sitten olikin melkoinen riiviö, haukkui ja koitti repiä Novaa karvoista. Onneksi Nova oli super kiltti ja kärsivällinen pennun kanssa.

Tässä aivan ihania Tiian ottamia kuvia supersöpöstä pikku-Hukasta <3







Maanantaina käytiin myös Fisun kanssa fyssarilla tsekkauttamassa kropan tilanne mammaloman jäljiltä. Fisuhan on laihtunut kovasti imetyksen myötä ja lihasmassaakin kadonnut reilusti. Fisu painoi vain 14,8kg eli 1,5kg puuttuu normaalipainosta :( Kroppa oli kuitenkin kohtalaisen hyvässä kunnossa, pieniä jumeja selässä mutta muuten varsin ok. Saatiin nyt ohjeet kuntoutuksen aloittamiseen, toivottavasti toipuminen lähtee hyvin käyntiin ja Fisu saa äkkiä taas lihaa luiden ympärille.

Hukkaa olen koittanut nyt sosiaalistaa ahkerasti. Kotiympäristössä Hukka liikkuu jo tosi reippaasti, ja tuntuu reipastuvan vaan koko ajan lisää. Kulkee nyt jo täysin ongelmitta rappukäytävässä, tulee hissiin innokkaasti, ei pelkää autoja eikä busseja eikä muitakaan lähialueen ärsykkeitä. Eilen käytiin ensimmäistä kertaa bussiajelulla Biokeskuksella, ja siellä hetki ihmeteltiin yliopistokampuksen menoa. Bussiin kannoin Hukan sisään ja pidin siellä sylissä, hetkeksi laskin vain lattialle bussin ollessa paikallaan. Bussissa Hukkaa selvästi jännitti, mutta söi kuitenkin innokkasti nameja siitä huolimatta. Edelleen Hukka säikkyy milloin mitäkin, viimeisimmäksi pelkäsi hirnuvaa hevosta jota lastattiin työpaikan pihalla. Se kuitenkin ottaa tosi kivasti tukea sekä vanhemmilta koirilta että myös ihmiseltä ja palautuu välittömästi. Aika näyttää, jäävätkö pelkoreaktiot pois sosiaalistumisen myötä vai jääkö sille jotain arkuuksia.

Eilen iltapäivällä treffattiin Hukan siskoa Trendiä Talissa. Yhteiset jutut sisaruksilla löytyivät heti, mutta välillä meno oli kyllä melkoista rähinää :D Hukka näytti aivan norsulta pieneen ja siroon Trendiin verrattuna, ja oli kyllä myös huomattavasti siskoaan kömpelömpi. Samalla "treenattiin" pentujen kanssa, eli leikitin hetken Hukkaa kahdella lelulla, sitten tehtiin yksi pentuluoksetulo ja lopuksi ammutiin Hukan syödessä. Hukka leikkii tosi kivasti, se taistelee keskittyneesti eikä sillä ole ongelmaa vaihtaa lelua. Luoksetulossa se viilettää kovaa vauhtia ja nyt ei reagoinut mitenkään laukauksiin.

Hukka ja Trendi

Kalojen perhettä on ollut hauska seurata kotona. Fisu on selvästi innoissaan, kun sillä on vihdoin oma pieni ruskea sidekick, joka jaksaa touhuta sen kanssa! Fisu leikittää pentua tosi kivasti, mitä nyt välillä yrittää käydä tökkimässä nukkuvaa Hukkaa hereille kun äitikalaa leikityttää :D Hukka yrittää edelleen imeä Fisulta maitoa, ja heikkoina hetkinä Fisu sen sallii. Sen suhteen olen joutunut itse olemaan tarkkana, jotta maidontulo oikeasti loppuisi.

Fisun kanssa ollaan jo aloiteltu varovasti treenejä. Kevään ensimmäinen jälki tehtiin jo viime viikolla Fisun ollessa vielä kasvattajien luona. Kävin tallomassa kasvattajien lähimetsään jäljen samalla kun olin katsomassa pentuja. Jälki oli noin 600m pitkä, 3 keppiä, 5 kulmaa, janaa ehkä 5-10m, vanheni 2h. Fisulla oli intoa enemmän kuin tarkkuutta, janalla sinkosi taas viime syksyn tapaan jonnekin ja nosti jäljen ilmavainulla melkoisten mutkien kautta. Jäljesti aika suurpiirteisesti, seilasi ja pyöri paljon, kulmissa meni jonkun verran yli. Kaikki kepit se kuitenkin nosti ja selvitti jäljen ihan kelvollisesti. Tokoa ollaan "treenattu" kahdesti, oikeasti vailla mitään suunnitelmaa tai tavotteita, ihan vaan pahimpien höyryjen purkamiseksi jotain puuhasteltu. Fisu on juossut pariin kertaan ruutuun, tehnyt jokusen eteenmenon lelulle, juossut merkin takana olevalle pallolle, tehnyt ihan lyhyeltä matkalta luoksetuloa käsikosketukseen ja seurannut pieniä pätkiä. Fisu on, kuten arvata saattaa, aika hurjana tälläisen tauon jälkeen, ja jonkun aikaa on pakko vain höntsäillä, ennen kun voi alkaa kunnolla treenaamaan. Mitään fyysisesti raskaampia juttuja, kuten kiertoa tai stoppeja tai hyppyjä, en ole vielä ottanut, kasvatetaan rauhassa kuntoa ensin. Toistomäärätkin ovat varsin maltillisia, treenit ovat kestäneet ehkä max 10min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti