maanantai 22. huhtikuuta 2019

Hukan seikkailuja

Ollaan Hukan kanssa nyt käyty ahkerasti tutustumassa uusiin paikkoihin. Perjantaina illalla käytiin pelailemassa lautapelejä ystäväni luona Tikkurilassa, ja Hukka pääsi mukaan. Samalla Hukka tutustui ystäväni kettuterrieri Leijaan. Alkuun ärisevä ja tungetteleva terrieri pelotti, mutta hetkessä Hukka reipastui ja innostui leikkimään Leijan kanssa. Melkoiset hepulit siitä tulikin, kun Hukka ja vain pari kiloa isompi Leija laukkasivat pitkin asuntoa. Vieraaseen paikkaan tutustui heti reippaasti, ja hetken leikittyään uni maistui.

Lauantaina aamupäivällä käytiin työkaverini luona Tuusulassa tutustumassa lapsiin ja isoon mustaan koiraan eli suursnautseri Lystiin. Alkuun Hukkaa taas hiukan jännitti etenkin iso koira ja lasten lelukärry, mutta nopeasti se tottui tilanteeseen ja oli sitten jo taas oma riiviö itsensä. Hukka touhusi lasten kanssa pihalla, leikki rohkeasti itseään 10x isomman koiran kanssa ja lopuksi sisällä kiipesi lapsen syliin nukkumaan.



Päivä torkuttiin kotona, ja illalla lähdettiin hakemaan Anttia lentokentältä. Kentällä jouduttiin kävelemään remontin takia sisällä aika pitkä matka, ja siinä riittikin pikkupojalle ihmeteltävää. Alkuun perässä vedettävät matkalaukut ja kärryt jännittivät, mutta reipastui nopeasti ja totesi pyörillä kulkevat härvelit vaarattomiksi. Ihmisvilinää Hukka ei juurikaan ihmetellyt, mutta selvästi reagoi siihen, kun ihmiset korottavat ääntään. Muutamat kovaäänisemmät ihmisjoukot jäätiin katselemaan nameja syöden, ettei säikkyisi.

Sunnuntaina aamupäivällä meille tuli kotiin ystäviäni brunssille. Mukana kyläilemässä oli myös bc uros Rho. Alkuun Hukka taas hieman jännitti vierasta koiraa, mutta sopeutui nopeasti ja sitten koittikin jo roikkua Rhon hännässä. Iltapäivällä käytiin Talissa tottiskentällä ampumassa ja leikkimässä Hukan kanssa. Laukauksiin ei reagoinut mitenkään, luoksetulossa pinkoi hurjaa vauhtia ja leikki kivasti. Kahden lelun leikissä arvottaa jonkin verran leluja, eikä suostu vaihtamaan "huonompaan" leluun. Täytyy olla siis tarkkana, että lelut olisivat samanlaisia.

Tänään aamupäivällä lähdettiin kaupunkiseikkailulle kahdestaan Hukan kanssa. Mentiin ensin bussilla Sörnäisiin, siellä pyörittiin hetki ja ihmeteltiin kaupungin menoa, ja tultiin sitten takaisin metrolla Siilitien kautta. Bussissa Hukka matkusti nyt jo lattialla, eikä jännitä enää yhtään. Päin vastoin, bussissa alkoi olo käydä tylsäksi, ja alkoi vaatimaan nameja haukkumalla :D Sörnäisissä riitti ihmeteltävää, kun oli rakennustyömaata, kauppoja, baareja, pyöräilijöitä, koiranulkoiluttajia ja hirveästi kaikenlaista roskaa maassa. Käveltiin tovi pienessä puistikossa, jotta Hukka suostuisi käymään pissalla ennen kotimatkaa, mutta ei kyllä millään meinannut malttaa, oli niin paljon kaikkea uutta ja ihmeellistä. Metroaseman portaat olivat hieman omituiset, mutta tuli sitten kuitenkin hetken ihmettelyn jälkeen ne itse alas. Metroasemalla liikkui reippaasti ja ainoa, mikä jännitti, oli liukuportaat. Metroja katseltiin hetki, ennen kun hypättiin kyytiin, niistä Hukka ei oikein tuumannut mitään, oli tosi reipas. Metroon ja sieltä ulos käveli ihan omin jaloin. Bussissa kotimatkalla oli jo sen verran väsynyt, että kävi heti nukkumaan.


Reipas pikku-Hukka ekaa kertaa metrossa
kotimatkalla bussissa nukutti jo
Hukan suhtautuminen uusiin juttuihin noudattaa nyt aikalailla samaa kaavaa kaikessa. Alkuun sitä jännittää kaikki uusi, mutta tottuu hetkessä ja sitten onkin tosi reipas. Jännittäviä "kohteita" kuten busseja, metroja,  moottoripyöriä, rähiseviä koiria jne ollaan nyt ensialkuun hetki katseltu yhdessä etäältä niin, että olen kyykyssä Hukan vieressä ja syöttelen sille nameja, kun katsoo kohdetta. Sitten, kun rentoutuu, niin jatketaan matkaa ja uusi asia on Hukan mielestä jo ihan normaali. Vieraita koiria varoo aluksi, mutta nopeasti niidenkin kanssa reipastuu kun saa mennä omaan tahtiinsa tutustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti