perjantai 12. heinäkuuta 2019

Hukka 20 viikkoa

Tällä viikolla ei olla puuhailtu mitään kovin erikoista. Tokoa ollaan treenailtu pariin otteeseen, Fisu on saanut muistutella vähän tunnaria, kiertonoutoa, ruutua, ohjattua ja seuraamista. Tunnari on ihan hajalla, kuten aina tauon jälkeen. Haistelussa on hätäinen, tuonnissa alkaa kääntymään sivulle jo monta metriä ennen kun on perillä. Kiertonouto on tosi hyvällä mallilla, kierto on siisti ja tiivis, nostot hyvät ja sivulletulotkin ihan kelvolliset. Ruudussa jää turhan eteen (kuten aina tauon jälkeen), mutta bongaa ruudun hyvin ja menee kovaa. Ohjatussa ollaan taas muistuteltu merkkiä, kun siinä jää helposti vinoon. Lelun kanssa menee hyvin ja kunnon draivilla merkille, ilman lelua vaihtelevasti. Kapulannostoissa vähän arpoo suuntaa, kummalta puolelta tarttuisi kapulaan. Seuraaminen on aika kauheaa, pompottaa jalkoja ja puskee eteen ja ylös, ja on tosi tiivis.

Hukan kanssa ollaan tokon/tottiksen suhteen harjoiteltu maahanmenoa ja sivulletuloa. Maahanmenon opetan kurre-tempun avulla, eli ohjaan namilla heittäytymään eteenpäin. On tajunnut idean jo aika hyvin ja tarjoaa kivoja vauhdikkaita maahanmenoja. Sivulletuloa ja seuraamisen ensiaskeleita ollaan tehty enimmäkseen kotona. Sivulletuloa olen työstänyt yhtä aikaa kahdella eri tavalla. Ollaan tehty edestä ja eri suunnista sivulle hakeutumista käsiavulla namin kanssa. Sen lisäksi ollaan takapäänkäyttöharhoituksena tehty rahin ympäri takajaloilla pyörimistä, ja siinä olen palkannut niin, että Hukka pyörii niin pitkälle myötäpäivään, että tulee viereeni. Tällä viikolla ollaan vaihdettu rahi pienempään tasapainotyynyyn, ja sillä harjoiteltu seuraamisen sivuaskeleissa ja käännöksissä vaadittavaa takapään käyttöä. Molemmat harjoitukset sujuvat hyvin, eiköhän tästä sivulletulo saada. Ollaan tehty myös ensimmäisiä askeleita seuraamista ilman apuja, sivulletulosta seuraavaan sivulletuloon. Tämänkin Hukka on tajunnut jopa vähän liian hyvin, meinaa nimittäin hakeutua sivulla liian eteen, kun ennakoi liikkeelle lähtöä. Seuraamisen suhteen en aio pitää mitään kiirettä, opetellaan rauhassa kunnon sivulletulo ja käännökset ja sitten vasta lähdetään liikkumaan eteenpäin.

Sunnuntaina ja tiistaina piipahdettiin Ojangossa lyhyesti treenaamassa aksaa. Fisun kanssa ollaan muistuteltu nyt takaakiertoja, kun rimoja viime kisoissa tippui ropisemalla nimenomaan tyypillisissä rimanpudotuskohdissa. Fisun aiempi ongelma takaakierroissa ei todellakaan ole ratkennut koskaan aiemminkaan treenillä täysin, mutta nyt epäilen, että rimanpudotukset johtuvat ennen kaikkea ponnistusvoiman puutteesta ja liiasta hätäilystä ponnistuksessa. Ollaan tehty nyt taas multiwrappeja matalammilla rimoilla (50cm menee vielä hyvin, sen jälkeen alkaa olla vaikeaa) niitä hitaasti nostaen, ja saksalaisia, joista pyydänkin tekemään 1-2 wrappia jälkimmäisen siivekkeen ympäri. Lisäksi ollaan muistuteltu aan kontaktia. Tiistaina Fisu teki pitkästä aikaa yhden itsemurhaloikan... Aalta käännöksissä helposti tulee huonoja osumia tai ei osu ollenkaan, lyhentää laukkaa niin paljon. Treenattiin näitä sitten ihan erillisenä treeninä, palkkasin vain hyvistä. Suoralla on tehnyt melko hyvin. Tiistaina tehtiin myös hyppytekniikkatreenissä korkeuden arviointia muurin kanssa, 60cm alkaen jonnekin 90cm asti. Näissä hyppäsi tosi hyvin ja rennosti, varmaan pk-hyppyä voisi jo alkaa ottamaan. Fisu ei ole mammaloman jälkeen hypännyt vielä kertaakaan metristä, olen halunnut odottaa lihaskunnon palautumista ennen kun lähdetään revittelemään sen kanssa.

Hukka on touhunnut aksakentällä myös kaikenlaista. Olen naksutellut sille hypyn tarjoamista ihan nameilla ja 15cm korkealla yksittäisellä hypyllä. Tämän tajusi aika helposti ja nyt lähtee hakemaan hypylle jo muutaman metrin päästä. Tiistaina kokeilin hypyn kanssa vaihtaa palkan namista leluun, ja sillä tulikin kivasti lisää vauhtia. Putkea olen myös naksutellut, menee kyllä putkeen reippaasti sisään mutta herkästi putken sisällä kääntyy ympäri ja tulee samasta päästä ulos. Treenaan yksin, niin sellaista treeniä en saa tehtyä, että joku pitäisi Hukkaa ja kutsuisin putken läpi. Lelun perässä juoksee putken läpi kyllä, mutta tarjoamalla en saa sitä menemään kokonaista putkea. Madalletulla pentupuomilla ollaan pari kertaa käyty ihan vaan syömässä namia ja kävelemässä puomi läpi, ja siitä Hukka on selvästi innostunut. Kertaalleen karkasi vahingossa täyskorkealle puomille ja siellä se keikkui ennen kuin mitään ehdin tekemään... Onneksi ei tippunut ja nyt osaan itse olla tarkkana, ettei lähde omatoimisesti puomille. Tiistaina tehtiin Hukan elämän toinen hyppytekniikkatreeni. Tehtiin perussarja neljällä hypyllä, välit 6 jalkaa ja rimat 15cm. Tehtiin eka niin, että vein kahden keskimmäisen hypyn väliin ja lähetin siitä vain kaksi hyppyä, että tajuaa/muistaa homman. Tajusi hyvin, joten sitten tehtiin koko sarja kolme kertaa. Nyt meni selvästi kovempaa kuin viimeksi, ja hyvällä asenteella meni kuolleelle lelulle. Kuuden jalan väli tuntui ihan sopivalta nyt, viimeksi se olisi ollut varmaan liikaa kun vauhtia oli vähemmän.

Hukka on nostanut nyt pariin kertaan jalkaa pissatessa. Ekan kerran teki sen viime lauantaina, eli aika tarkalleen 4,5kk iässä. Sen jälkeen on nostanut yksittäisiä kertoja, eli ei ehkä ihan vielä tajua jutun juonta mutta kokeilee jo välillä. Korvat seilaavat nyt ihan koko ajan, vaihtavat asentoa monta kertaa päivässä. Enimmäkseen lerpattavat sivuilla, välillä nousevat lupaavasti pystyyn, ja useinmiten ovat eriparia. Kasvu on ollut hurjan tasaista koko ajan, aika tarkkaan sentti per viikko on kasvanut korkeutta ja 0,5kg painoa.


Hukka 20 viikkoa, 49,5cm ja 12,5kg

Tässä Hukan treenejä tältä viikolta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti