tiistai 7. tammikuuta 2020

Tavoitteet 2020

Uuden vuoden aikaan on ollut tapana katsoa, mitä saatiin viime vuonna aikaan ja miettiä, mitä halutaan tehdä tänä vuonna.

Vuosi 2019 on ollut koiraharrastusrintamalla varsin erilainen kuin aiemmat. Tuli nähtyä täysin uusi puoli koiran omistamisesta pentueen kasvatuksen myötä, treenitaukoa, kuntoutusta, SM-kisoja, huikeita onnistumisia ja karvaita pettymyksiä, ihanaa pennuntuoksua, suurta surua ja murhetta. Koko alkuvuosi pitkälle kevääseen asti kului Fisun pentuprojektin parissa, ja ekaa kertaa ikinä Fisu oli pidemmän ajan yhtäjaksoisesti poissa kotoa kasvattajien luona. Projekti sujui kaikin puolin hienosti, Fisu oli hyvä äitikoira ja saattoi maailmalle viisi pontevaa pentua. Pentuprojektin lisäksi Fisulla oli tavoitteena tokossa osallistua SM-kisoihin ja opetella etujalka-kaukot, agilityssa osallistua SM-kisoihin, jäljellä osallistua SM-kisoihin ja paimennuksessa opetella ajamaan rataa tolpalta. Tokon SM-kisoissa käytiin ja siellä onnistuttiin ihan mukavasti, tuloksena SM-pronssia. Etujalkakaukot on edelleen työn alla, mutta edistyneet kyllä tasaiseen tahtiin. Agilityssa Fisu osallistui SM-kisoihin ja pääsi finaaliin, mutta finaalissa harmillisesti tiputti pari rimaa. Jäljellä Fisu uusi mestaruutensa jo toistamiseen aivan omaa luokkaa olevalla tuloksellaan. Paimennusta ei päästy hirveästi treenaamaan, mutta vihdoin ja viimein tuntuu, että Fisu alkoi tajuamaan pillikäskyjä ja pystyin niillä ohjaamaan sitä. Tolpalta ajoa ei päästy harjoittelemaan kisoissa. Loppuvuodesta saatiin tieto, että Fisu saa hallitsevana tokon Pohjoismaiden mestarina osallistua tokon PM-kisoihin, ja pikaisten matkavalmisteluiden jälkeen olimme valmiudessa suuntaamaan Tanskaan. Kuitenkin vain kolme päivää ennen kisojen alkua reissu peruuntui, sillä kävi ilmi, että aiemmasta infosta huolimatta Fisu ei saa osallistua PM-kisoihin, ja reissuinnostus vaihtui isoon pettymykseen.

Keväällä 2019 lauman kokoonpano muuttui, kun Fisun poika Hukka muutti meille. Kesä kului ihanien pentutouhujen, sosiaalistamisen ja pentupainien merkeissä. Iloiset kesäpäivät vaihtuivat elokuussa suureen suruun ja pettymykseen, kun Hukalla todettiin olkanivelen osteokondroosi ja sen pitkä sairasloma alkoi. Samassa yhteydessä Fisukin joutui sairaslomalle, kun se steriloitiin. Koko syksy on kulunut enemmän tai vähemmän kurjissa fiiliksissä, en keksi hirveästi ikävämpää kohtaloa nuorelle, kasvavalle koiranpennulle kuin joutua pitkälle sairaslomalle vailla tietoa ennusteesta ja tulevaisuudesta. Puhumattakaan siitä, mitä tälläinen todella pitkä tauko kaikesta harrastamisesta ja kouluttamisesta tekee tulevaisuuden harrastusuralle. Iloa synkkyyteen on tuonut agility, jossa siirryttiin Fisun kanssa pikkumaxeihin kisaamaan. Matalat rimat, ihanan pienet kisaluokat ja virtaavat rataprofiilit sopivat meille paremmin kuin hyvin, ja kahdessa kuukaudessa Fisu tykitti pikkumaxeista 10 nollaa, joista kaksi tuplanollaa, 9 voittoa ja yksi 2. sija. SM-nollat ensi vuodelle on siis jo kasassa ennätysajassa!

Siinä missä kalat lisääntyvät ja sairastavat, Step on mennä porskuttanut vailla huolen häivää. Step täytti joulukuussa 12v, mutta sitä ei todellakaan vielä ikä paina. Etenkin nyt loppuvuodesta muuton myötä Step on piristynyt, se kierii onnellisena lumessa, tulee lenkeillä ehdottelemaan hihnan repimistä ja kantaa keppejä.



Vuodelle 2020 meillä on seuraavanlaisia suunnitelmia

Fisu

  • Tokossa meidän on tarkoitus kisata tavoitteellisesti vielä tämä vuosi. Kierretään karsinnat, SM-kisat ja toivotaan, että päästäisiin syksyllä Espanjaan
  • Agilityssa vuoden päätavoite on SM-kisat pikkumaxeissa, ja siellä toivomme tietysti onnistumista. Alkuvuosi kisataan nyt kuitenkin isoissa maxeissa ja katsotaan, riittääkö meillä rahkeet MM-karsintoihin osallistumiseen.
  • Jäljellä tavoitteena on osallistua SM-kisoihin ja pystyä siellä tekemään ehjä suoritus
  • Paimennuksessa tavoitteena on päästä treenaamaan ja kokeilemaan nyt sitä tolpalta ajoa

Hukka

  • Hukan ensisijainen ja tärkein tavoite on päästä viettämään normaalia koiran elämää vailla liikuntarajoituksia. Kaikki harrastustavoitteet ovat toissijaisia siihen nähden.
  • Hukan tavoitteena on oppia hallitsemaan pitkät jalkansa, juoksemaan kovaa ilman, että se näyttää kaatuvan nenälleen hetkellä millä hyvänsä ja pystyä kääntymään ja vaihtamaan suuntaa kompuroimatta
  • Mikäli Hukka toipuu niin, että siitä tulee harrastuskoira, on sillä tavoitteena opetella tottisliikkeitä ja suorittaa BH-koe sekä tokon alokasluokka, opetella haun henkilöetsintää ja ilmaisua sekä esineruutua ja opetella agilityn perusteita ja esteosaamista
  • Jos Hukan terveys sen sallii, niin tavoitteena on myös päästä aloitamaan paimennuskoulutus
Step

  • Stepin tavoitteena on pysyä terveenä ja hyvinvoivana eläkeläiskoirana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti