maanantai 24. toukokuuta 2021

Hukan luokkanousu ja tokon karsintaturneen avaus

Viikko sitten Hukka pääsi jatkamaan aksauraansa, kun ajeltiin Janakkalaan aksakisoihin sunnuntaina iltasella. Tarjolla oli kaksi rataa, tuomarina Sari Mikkilä. Vähän mietitytti, miten Hukka toimii vieraassa hallissa, kun sehän ei ole edes treenannut aksaa oikeastaan ikinä muualla kuin Tamskilla. Ykkösten hyppäri oli varsin haastava, ei todellakaan mitään suoraa rallattelua ja ihan oikeasti sai pohtia ohjausvaihtoehtoja muutamaan kohtaan. Heti alussa oli pimeään putkikulmaan lähetys niin, että vieressä samalla suunnalla oli ansahyppy. Siinä Hukka ei nähnyt putkea vaan lähti hakemaan ansahypylle. Sain kyllä kääntymään pois hypyltä, mutta koska oma rytmitys meni siitä sekaisin, en tehnyt putkijarrua enkä sanonut käännöskäskyä, joten myös putkelta käännös venähti. Muuten tehtiinkin sitten hyvä ja sujuva rata, ja nolla! Tulos -22,29s (etenemä 5,5m/s) ja sija 3./22 ja siirto kakkosiin! Aikamoista tulosvarmuutta hirvimieheltä, kisattiin 1-luokassa 6 starttia joista 4 nollaa! Ei siis jääty illan toiselle radalle vaan lähdettiin kotiin, treenaillaan tässä välissä ja startataan kakkosissa seuraavan kerran :)
Viikolla treenailtiin ahkerasti tokoa Fisun kanssa ja koitettiin pikavauhtia laittaa liikkeet kisakuntoon. Tuntuu, että ollaan treenattu melkeinpä pelkästään mielentilaa kuuntelutreenien kautta ja varsinaiset liikkeet on olleet todella vähällä huomiolla. Liikkurointia ei olla tehty juuri ollenkaan ja koirahäiriöitä saatiin vähäsen T-leirillä mutta muuten ollaan treenailtu lähinnä yksin. 

Lauantaina päästiin Fisun kanssa pitkästä aikaa tositoimiin, kun tokon edustusjoukkueen valintakokeet käynnistyivät Turussa. Arvoin meille numeron 10, eli mukavasti puolivälin paikkeilla. Liikkeet tehtiin kahdessa kehässä, ja loppuun paikkikset. Tuomareina Ralf ja Pirkko. Iloisena yllärinä arvostelulapun mukana sai kommentit tuomarilta!

Tunnari: 7 aloitti haistelun oman kohdalta ja selkeästi reagoi siihen mutta ei ottanut, tarkisti muut ja otti oman. Kommentteina "menee oman ohi ekaksi, paluu hieno, pa vino" 

Kiertonouto: 8 kiertäessä tönäisi kartioita, istuminen ei ollut ihan niin hyvä kuin mitä yleensä ja sivulletulo ihan vino. Kommentteina "istuminen vino, loppu pa vajaa"

Seuraaminen: 8,5 tuntui aika kivalta muuten, mutta useampi vino perusasento tuli ja peruutuksessa ei istunut, oli jotenkin tosi takana siinä kohtaa kun pysähdyin ja varmaan luuli, että tehtiin tarkoituksella seisomistreeniä. Kommentit "peruutuksen loppu pa suorittamatta, juoksemisessa pientä vinoutta"

Ruutu: 9,5 oli ihan hieno, ennakoi aavistuksen ruudussa stoppia mutta peesasin itse aika hyvin, pysähtyi ihan keskelle. Kommenttina "seisomisessa selkälinja ei täydellinen"

Luoksari: 9,5 stopissa ei tehnyt lukkojarrutusta, kuten ei yleensäkään keinonurmella tee. Muuten oli ihan hyvä. Kommentit "hyvä alku, erinomaiset stopit suhteessa vauhtiin, pieni liukuma maahanmenossa"

Kaukot: 9 sivulta maahan mennessä jätti etutassut huonosti ja korjasi ne heti kun jätin maahan, eli siinä kohtaa liikutti tassuja. Muuten etutassukriteeri piti hyvin, kääntyi aika selvästi vinoon. Kommentit "aavistuksen vino lopussa, istuminen hieman vajaa"

Zeta: 9 mulla oli jotenkin vaikeuksia itsellä keskittyä ja jouduin ihan tsemppaamaan että käsken oikeat asennot. Ei ehkä oltu kumpikaan ihan täysillä mukana tässä. Kommentit "maahan hieman vino, istuminen olisi voinut olla nopeampi, asentojen pysyminen upea"

Ohjattu: 8,5 merkille pysähtyi itse, peesasin vaan käskyllä. Arvottiin oikea, meinasi lähteä tosi voimakkaasti sivuun mutta korjasi saman tien linjan, kapulan nosto oli ehkä vähän löysä. Kommentit "haussa kaarre, aavistuksen ennakoi merkkiä, hyvä rytmi"

Istuminen: 10 ilmeisen hyvä

Makuu: 9,5 reagoi maahanmenokäskyyn heti ja meni tasajalkaa, mutta ihan viimeiset 10cm maahanmenossa oli vähän nihkeää

Yht. 282p ja sija 2./16. Ihan hyvä turneen aloitus siis, ja ennen kaikkea olen tyytyväinen Fisun mielentilaan! Treeni on sen osalta tuottanut tulosta, näin kivalta kalanen ei ole tuntunut aikoihin! Oli kaikissa liikkeen aluissa tosi hyvin kontaktissa, ei näyttänyt ollenkaan sellaiselta kireältä tai sulkeutuneelta, liikkeiden väleissä tarjosi aktiivista kontaktia ja oli tosi sopivassa vireessä, tuntui iloiselta ja keskittyneeltä koko suorituksen läpi <3 Virheet olivat meille ihan tyyppivikoja, tunnarissa ollaan työstetty viime sm:stä asti itsevarmuutta ottaa oma heti kun se osuu kohdalle, ja siitä huolimatta ohitti sen haistelussa. Vinot perusasennot ovat olleet riesa koko Fisun kisauran ajan, samoin ruudun ja merkin ennakointi. Kaukojen vinotus on pahentunut etujalkakaukojen myötä ja tuskin sitä täysin saan ikinä korjattuakaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti