keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Hukan hammaskivenpoisto ja olkapääkontrolli

 Hukka kävi tänään ottamassa vuoden ekat päiväkännit ja puhdistuttamassa hampaansa. Hukalle on tullut hammaskiveä varsin nopeasti ja suu haiskahtaa epämiellyttävältä, joten putsattiin hampaat nyt ennen kuin suussa on vielä muuta kuin ientulehdusta. Samassa unessa otettiin kontrolli-röntgenkuva olkapäästä. Hammashoito meni hyvin ja nyt on hirvimiehellä säihkyvä pepsodent-hymy.


Olkapääkin näytti hyvältä. OC muutos siellä näkyy edelleen pienenä epätasaisuutena olkaluun kaudaalipinnalla, tilanne näyttää jokseenkin samalta kuin vuosi sitten. Mitään kuoppaa siellä ei enää näy, enkä jaksa uskoa, että olka enää alkaisi oireilemaan. 


Viime päivät ollaan nautittu ihanista talvikeleistä. Niin paljon kivempi lenkkeillä puhtaassa lumihangessa kuin loskamössössä, jota ehti hetkellisesti jo tulla viime viikolla.

Hukka on aloitellut kotona uutta treeniprojektia, nimittäin etujalkakaukoja. Ollaan välillä jumppailut takajalkakaukoihin i-s-i vaihtoja, mutta en ole niitä saanut oikein hyviksi. Hukka liikuttelee ihan koko ajan takajalkoja, ei varsinaisesti edes siirrä niitä mihinkään, mutta nostelee niitä enkä ole saanut millään tavoin sille selitettyä kriteeriä takajalkojen paikallaan pitämisestä. Siispä päätin kokeilla, miten etujalkakaukot lähtisivät sujumaan. Kokeilin ensin puolipallojen avulla, opetin laittamaan tassut niille ja siitä namin kanssa ohjasin tekemään vaihtoja. Tässä kuitenkin Hukka toimi täsmälleen samalla tavoin kuin takajalkakaukoissa, siirteli ja korjaili asentoa palloilla vähän väliä, vaikka missään vaiheessa ei tehnyt ns virhettä, että olisi liikuttanut tassun pois pallon päältä. Päädyin sitten vaihtamaan taktiikkaa ja opetin, että voin itse pitää Hukan tassuja kevyesti paikallaan. Aluksi Hukka oli järkyttynyt ajatuksesta, että joku koskisi sen tassuihin, ja veti vaan tassuja pois. Sain kuitenkin myytyä sille ajatuksen, että tassuista voi pitää kiinni, ja sen jälkeen kaukot lähtivätkin edistymään aivan hetkessä. Ollaan jumpattu vaihtoja vasta muutama hassu kerta, ja nyt jo näyttää siltä, että avuista tullaan pääsemään helposti irti ja oikea tekniikka tulee löytymään huomattavasti pienemmällä vaivalla kuin takajalkakaukoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti